Hi, welcome to ahmadrushdi.com, love simple and clean design
I create beautiful website and design good graphic

LINK

chess

Aku ni boleh dikatakan antara orang yang ketagih untuk bermain catur, sebelum ini aku bermain Gameknot, masa dulu percuma. Sekarang perlu bayar pula untuk bermain, jadi aku berhenti main catur kat situ.

Seminggu lepas, aku ada masuk satu pertandingan catur yang dianjurkan oleh Kedutaan Malaysia Kaherah, sempena Festival Asean. Ramai juga peserta yang ambil bahagian, rasanya dalam 20 orang lebih.

Berlangsung selama 3 hari, yang aku pergi cuma 2 hari. Sebab kalah haha.. Keputusan aku masa kat sana, Menang 3, kalah 2, seri 1. Pertama aku kalah dengan kawan aku sendiri, satu pasukan. Ini kerana ia dikira permainan individu. Kedua aku kalah dengan pemain dari indonesia, dia memang berbisa. Tunggu tahun depan kita bertemu semula.  Manakala aku seri dengan En. Zainuddin, Timbalan Pengarah JPMK (Jabatan Penuntut Malaysia Kaherah). Dia main juga. Aku seri pun sebab azan Jumaat, dia yang minta seri. Aku masih ingat kata-kata dia masa main dengan aku 😀 :

Otak tua tak larat nak fikir dah nih..

Banyak juga kelemahan pihak penganjur berkaitan sistem pengurusan pertandingan catur ini. Tapi, apa boleh buat, mungkin ada sedikit masalah dari mereka. Harap lepas ni lebih bagus. Lepas main, turun makan, ada bazar kat situ. Macam-macam masakan ada..

Kepada sesiapa yang nak bermain catur dengan aku, boleh hubungi. Apa itu catur? catur adalah chess, chess adalah catur 😀 .


  • huhu.. kemaih2…

    • I worked as a soruegn in Saudi Arabia for ten years 1979-1989 and taught the first group of women doctors to graduate in 1980, It is my considered opinion that the emancipation of Saudi women will take place but in directions very different from the West. While we support the pioneering efforts of Dalma Malhas to bring equality to Saudi Arabian sporting activities we must be careful that we do not interfere with their national and international agenda. We in the West are often so carried away with our sense of superiority that we forget our own historical development. It was nearly 300 years from the start of the industial revolution before women in Britain got the vote, the right to own property and run buinesses, and have a bank account. It was at the turn of the last century that women in Britain could be trained as doctors. The Saudis were able to achieve universal education for women within 30 years of the discovery of oil with women doctors being trained from the 1970s.Thus like all other issues, we can support the sruggle of Saudi women for emanciption; but that is very different from trying to set their agenda.

    • Why are the European countries awinllog these Muslim refugees to emigrate to their countries? These Muslims are going to destroy your traditions and way of life. The Muslims will not be happy tell everyone is a Muslim. I say ban any muslim from Europe or it will be the end of Europe.

  • tak kemaih la kalah..

  • owh.. saja setting theme ni mcm tu, yg atas tu kategori diari, bawah tu selain diari, tak tulis kat kategori lain..

    biasalah.. nanti nak buat theme lain..

  • kalah tak kemaih la. tp boleh kemaih lagi sebab lawan ngan org JPMK.

    mana arkib lama? hilang ka?

  • artikel terbaru tapi keluar yang bulan 1 punya. sbb apa?

  • org JPMK? haha.. arkib buang kejap, nak tukar theme..

  • right sword

    rasa2 mcm tau ja kalah ngn sapa org pertama tu?? hehe…xpa thn dpn leh kot noo
    joara??

  • haha.. tunggu la tahun depan. ok.

  • Nak kena pi rumah lain ni..hehe. Tengoklah kalau free. Lepas imtihan ka.

  • mail naim

    hahaha..star la ni???apa la cik rosdi n..kecian sgt asyik kalah je lwan,asyik lwn je kalah…hehehe.xpa usaha lg lwn dulu ngn komputer bg menang..lalala

  • eh, tak star pun.. biar kalah dahulu menang kemudian.. 😀