Hi, welcome to ahmadrushdi.com, love simple and clean design
I create beautiful website and design good graphic

LINK

Alhamdulillah, aku berjaya mengawal masalah spam yang terjadi pada aku. Letih juga sebenarnya hendak menjaga blog ni ya. Sebelum ini kejadian server akismet down. Sekejap sahaja beratus spam menembusi kotak komen. Ini untuk blog wordpress aku.

Spam di twitter tidak kurang hebatnya. Nak juga ya dia. Takpa, sudah berkurangan sekarang ini. Sempena puasa ini macam-macam dugaan yang terjadi. Anggaplah ia sebagai ujian sempena puasa.

Sekarang semuanya terkawal, blog pun sudah selamat dan dah berpindah ke hosting baru minggu lepas.

Salam Ramadhan Semua!


  • off topic – terimakasih… wp page numbers Kak Jie dah jadi… 🙂 terimakasih kerana respon

    • admin

      😀 sama-sama kakjie, tadi ni tgh tunggu buka posa, ada masa jenjalan membaca blog.

  • patut la blog la exceed.. aku rasa spam menggila masuk blog tu yg exceed.

    • admin

      hehe.. awat jadi lagu tu, tambah la bandwidth. Banyak sngt subdomain tu. 😀

  • hoihohoho..sabar2 laa…

    • admin

      haha.. dah selesai pun, dah dapat kawal.

  • spam kat wp pun teruk gak la lately neh walaupun ada akismet. hehe 🙂

    • admin

      hehe, itulah pasal. tak tahu pulak sebab dia nehh.

  • Hujung minggu balik bercuti, kita away from keyboard 2-3 harilah..balik saja tengok spam kat twitter bersepah2..penat nak delete..tak suka tengok.

    BIla dah ada dpn pc ni, tak pula dia menyepam ( betul ke ejaan ni, ada ke perkataan ni..hehehehe )

    • admin

      hehe.. tu lah, tak suka juga tgk spam bnyk2 ni.

      haha.. menyepam?? betul kot.