Hi, welcome to ahmadrushdi.com, love simple and clean design
I create beautiful website and design good graphic

LINK

Setelah lama aku tidak ambil kisah pasal SEO (search engine optimization) untuk blog aku ini. Beberapa minggu sebelum ini aku telah cuba untuk mengubah sedikit demi sedikit setelah jumlah kunjungan semakin berkurang. Sekarang aku cuba untuk menggunakan default setting yang ada pada wordpress, sedikit jampi untuk kod theme/tema wordpress yang digunakan, dan akhir sekali mungkin berkenaan IP address.

Pada mulanya ingin membeli dedicated IP, namun setelah difikirkan, ianya tak perlu buat masa sekarang.  Kita cuba dahulu default setting untuk semuanya. 😀 Segalanya adalah daripada asal, mulakan dari bawah. Apa yang perlu aku lakukan sekarang adalah menyusun kod tema blog ini supaya lebih mudah untuk browser membacanya.

Apa lagi ya! erm. Buang semua iklan yang menyakitkan mata. 🙂 lepas ni mungkin letak semula setelah trafik stabil seperti sebelum ini. Resetting ~


  • wah, tak pandai lagi paal SEO ni. just biarkan thesis yang melakukannya. sebelum ni just guna plugin AIO SEO jerk. hehe

  • SEO? Ehm..tulis aje apa yang kita mahukan. SEO tu akan kita pelajari tanpa kita sedari..

    • sokong2….150%

      contoh Kak Jie sendiri – mana ada basic apa2 – hentam je..tapi tulis dgn disiplin

    • admin

      ya2.. itulah sebenarnya. saya sokong. kadang2 kita pun tidak sedar. cuma saya skrg menghadapi masalah akses internet. Jadi mengharapkan artikel lama2 je.. hehe..

  • Aslkm,ape kabo ? ape2pun kalau sedari atau sedara ade mase,sila melawat blog saye ni di http://mysterygraphy.blogspot.com ,n jgn lupe linkkn blog sye erk,ok thanks n bye

  • kemana plak menghilang ni. hehe

    • admin

      hehe.. ada balik ni.. memaksa diri kurang berinternet. haha.. kejam2

      • haha, patutlah. ingatkan hilang kemanalah. hehe

      • patut la, ingatkan kemanalah menghilang. merajuk ke? hehe, ada ym tak bro?

  • @slkm tuan n puan,wah lain dari yg lain blog,i ske,but nak ajak sesape ke blog sye ni di http://mysterygraphy.blogspot.com ,ok bye…

    • admin

      Wslm.. lain kot mana tuh.. hehe..

  • Hi, I’d like inviting you to visit my blog. It may not be as good as yours, but take a peek in it please 🙂

    • admin

      Sorry sir, im not really good in english.. hehe.. thank for visit.

  • huhu..tahu pasal SEO lepas setengah tahun berblogging.xleh bla.hehe