Hi, welcome to ahmadrushdi.com, love simple and clean design
I create beautiful website and design good graphic

LINK
Perjalanan Hidup Seorang Blogger

Perjalanan Hidup Seorang Blogger

Contest Hidup Seorang Blogger merupakan pertandingan yang bakal menentukan pemenang berdasarkan kedudukan pada halaman pertama google.com. Kedudukan 1 hingga 10 berdasarkan keyword “HIDUP SEORANG BLOGGER”.

Syarat-syarat contest “HIDUP SEORANG BLOGGER”

  1. Terbuka kepada Blog 1Dunia yang mempunyai blog samada berbahasa Melayu atau English yang mempunyai PR 2 dan keatas.
  2. Buat 2 entri wajib di blog ANDA dengan kata laluan “HIDUP SEORANG BLOGGER”. Kandungan entri adalah bebas dan kreatif serta jangan lupa backlink kepada Denaihati. Dua entri wajib mesti diterbitkan hanya pada 22/8 dan 29/8 sebelum jam 11.59pm.
  3. Tinggalkan komen dan link entri anda di posting contest ”HIDUP SEORANG BLOGGER“.denaihati Contest Hidup Seorang Blogger
  4. Contest hanya untuk blog sahaja, website forum dan website umum tidak diterima, seandainya bukan blog maka peserta seterusnya akan dikira sebagai pemenang. Hanya 10 blog teratas dikira sebagai pemenang.
  5. Hanya blog yang berdaftar sahaja layak untuk ikut serta contest. Pendaftaran dibuka hingga 11.59pm, 21/8/2010.
  6. Penganjur berhak mengubah atau update syarat-syarat mengikut kesesuaian pada bila-bila masa.

Aku lepas syarat pertama untuk menyertai pertandingan hidup seorang blogger ini. Tapi sayang aku terlepas tarikh pendaftaran. Tidak mengapa. Semoga berjaya mereka yang berjaya menyertai contest ini.

Hidup Seorang Blogger!!


  • pergh, bro tak sempat join ke? rugilah, aku pun kira nasib je skg ni dah jatuh ke page 3. gara-gara upgrade thesis. hehe

    • admin

      hehe.. huh, selamat berjaya bro. Masih boleh menang tu..

  • salam..

    oh ni tujuannya cam na, nak tengok sapa top search engine ka?

    tak paham pulak syarat2 dia.. nak kena tulis entry, pastu daftar, pastu backlink pastu… yang tu ja ka?

    erm. nk tengok sapa cekap main SEO la ni.. betoi ka?

    • admin

      wslm.. aa.. gitulah. Search keyword tu, sapa dok atas menang la.

  • Pingback: Kelebihan Puasa Ramadhan dan Hidup Seorang Blogger | Ahmad Rushdi Dot Com()

  • Bro PR3 blog ni.. rugi tu terlepas join.. x pe, tunggu next contest..

    • admin

      Nanti ada contest lagi kot. Boleh la join. hehe..

      Dah join eh? semoga berjaya.

  • Mak ai..sayang nya bro..PR3 senang nak rank tuh..

    peluang cerah kalo bro join ni..

    • admin

      hehe.. takpe. ada contest lain lepas ni boleh la join.

  • setelah baca tulisan ini saya baru tahu syarat2 ikut kontes hidup seorang blogger. Nasi sudah menjadi bubur, tak apalah sekedar buat tambah pengalaman dan tambah persaudaraan. kalaulah tidak kontes ini saya pasti tidak menemukan blog ini..
    Salam persahabatan dari Ngawi- Indonesia.

    • admin

      Salam persahabatan juga, selamat datang. Rupanya sudah ramai yang datang melalui keyword Hidup Seorang Blogger. hehe..

  • hidayat

    skrg ni dh xde ke “Contest Hidup Seorang Blogger”?