Hi, welcome to ahmadrushdi.com, love simple and clean design
I create beautiful website and design good graphic

LINK

Ini video aku punya Ubuntu desktop, saja mood baik rekod video ni. Boleh lihat dengan high Definition. Semoga terhibur. 😀


  • Pingback: Anonymous()

  • wah menarik sekali..
    boleh kah guna ubuntu dan windows sekali.
    kalau boleh guna, nak guna jugak. kalau tak boleh kena ada 2 laptop baru boleh guna ubuntu…

    • admin

      boleh je nak guna, buat dual boot. Windows dan Ubuntu.
      Guna Ubuntu pun sudah cukup untuk melakukan kerja yang biasa dilakukan dalam windows, cuma kaki main game yang susah sikit kot. hehe..

      • Apa maksud kaki main game susah?

        Kemudian kalau dual boot die lembapkan start up komputer lah ea?

        • admin

          Sebab developer game tak buat untuk ubuntu, untuk windows je. Game yg popular skrg ni la. ada game yg boleh main juga. guna wine. haha..

          Pasal dual boot tu speed biasa kalau partition asing2, tapi kalo install dlm windows mmg lembab sikit. hehe..

  • smart ar..
    tutorial bervideo kat sini..
    mudah sikit newbie nak faham…
    selalu lepak forum mana bro…

    • admin

      mana ada tutorial, merapu je ni.

      hehe.. sekarang ni tak lepak forum pun. Sendiri2 je. 😀

      • oh macam tu ye..
        jom ar kat forum jom linux tuh..
        boleh timba ilmu…=)

  • Ouhh cam tu.

    Kat mana hang belajar pasal benda2 ni..Huhu

    Nak tahu 🙂

    • admin

      aku belajar sendiri la, baca2 internet. beli harddisk baru. Cuba la mcm2 selagi ada warranty. format, install, reformat. re-partition.

      Try and error org selalu cakap. haha.