Hi, welcome to ahmadrushdi.com, love simple and clean design
I create beautiful website and design good graphic

LINK

Sudah ramai blogger-blogger wordpress sedar perkara ini. Masalah dibogelkan oleh wp-includes, haha best betul tajuk. Azman Ishak juga menulis langkah mengatasi. 😀

Untuk wordpress :

Jadi, jangan sesekali tetapkan permission kepada 777 untuk mana-mana folder atau fail. Ini tips untuk hosting yang kongsi-kongsi (shared hosting). hehehe. Wordpress sebenarnya bijak, sebab ia create sendiri permission untuk anda, bergantung kepada server.

Jadi, kepada pengguna wordpress self-host, tidak perlu risau. Ubahlah permission seperti yang telah dinyatakan diatas.

Dan pesanan dari saya, “Jagalah blog anda, kerana tiada satu pun sistem server yang selamat didunia ini. Cuma kita mengambil langkah berjaga-jaga.” Cewaahh.. sedap je pesan memesan nih..


  • hahuahauhuaau…google blogger xkata apa2 lagi..mintak aku selamat sudah..heheh

    • admin

      google blogger tu tak payah risau dah, risau down cukup. hehehe.

  • done. 😉

    • admin

      uihh.. dia semua cepat. haha

  • kalau down mcm mana ya?..