Hi, welcome to ahmadrushdi.com, love simple and clean design
I create beautiful website and design good graphic

LINK

Lets see latest Top 17 Sites On The Web on 14 May 2010 :

1. Google.com
Enables users to search the Web, Usenet, and images. Features include PageRank, caching and translation of results, and an option to find similar pages. The company’s focus is developing search technology.

Top Queries from Search Traffic : gmail, google, gmail.com, google maps, google translate, adsense, translate, google.com, maps, google earth

2. Facebook.com
A social utility that connects people, to keep up with friends, upload photos, share links and videos.

Top Queries from Search Traffic : facebook, facebook login, facebook.com, face, www.facebook.com, face book, fb, facebok, facebook en español, facbook

3. Youtube.com
YouTube is a way to get your videos to the people who matter to you. Upload, tag and share your videos worldwide.

Top Queries from Search Traffic : youtube, يوتيوب, youtube videos, chat roulette, lady gaga telephone, vancouver 2010, we are the world, chatroulette, trololo, alors on danse (more…)

LINK

Clik here for other languages. Thank You.

Ketika kepala aku panas selepas study, aku meluangkan masa sebentar membaca feed dalam Google Reader. Tajuk yang menarik ditulis oleh Amanz dan Infomalaya. Iaitu Google Chrome 5 beta — Sangat laju.

Aku tersenyum seorang diri. Betul ke Google Chrome ni laju. Aku pun tanpa membuang masa terus menonton video yang disediakan. Lihat dengan saiz yang besar (HD – High Definition).

Apa yang aku nampak adalah seperti gambar berikut.

Chrome Browser Test

Klik untuk lebih besar - 443kb

Gambar kedua pula, lihat dengan teliti.

Klik untuk lebih besar - 448kb

Anda semua nampak apa yang aku nampak disitu? hehe 🙂 tidak nampak? teruskan membaca. (more…)

LINK

Kini pengguna baru blogger.com dapat mereka bentuk blog dengan lebih mudah dan professional. Google telah menambah fungsi template designer.

Begitu mudah, selamat mencuba!

LINK

Lamanya tak kemaskini blog, sampai terlupa aku menyertai pertandingan mencipta logo untuk forum sembang komputer . Nah, tengok punya tengok dah mengundi rupanya logo-logo yang ditandingkan. Sebanyak 10 daripada 52 logo layak untuk diundi, setelah ditapis oleh Saudara Khairul, pemilik Sembangkomputer.com.

Aku design logo ni pada hari Ahad, 14 September 2008, jam 6 pagi kot siap, selepas solat subuh. Sekejap saja design logo ni, aku buat seringkas mungkin. Nampaknya, kerana terlampau ringkas juga orang tak nampak logo aku, haha.. padan.. simple sangat.

Dah tak menang rupanya logo aku. Berada di tangga kedua terakhir statistik ketika artikel ini ditulis. Tapi bukanlah nak sangat hadiah tu (sedih tak menang ni), hanya sekadar menceriakan suasana dan menjalin ukhwah sesama blogger. Tahniah! kepada yang menang..

Ni la sikit penerangan logo yang aku cipta tu :

* warna hijau itu hanya contoh, warna boleh diubah mengikut kesesuaian tema.

p/s : masa untuk study.. doakan aku berjaya..

LINK

Google telah mengeluarkan pelayar web pertama mereka, iaitu Google Chrome. Pada permulaan menggunakan Google Chrome ini, aku merasa tertarik dengan ruang yang luas, interface yang simple dan kemas.

Di dalam kecanggihan teknologi ini, google cuba mendapatkan maklumat dari pengguna yang menggunakan Google Chrome ini, melalui IP. Dan aku masih menggunakan Mozilla Firefox, walaupun sesekali menggunakan Google Chrome hehe..