Hi, welcome to ahmadrushdi.com, love simple and clean design
I create beautiful website and design good graphic

LINK

Pihak infomalaya ingin menganjurkan pertandingan sempena ulangtahun ke-3. Pertandingan tersebut ialah menulis mengenai Infomalaya di blog masing-masing.

Panduan untuk penulisan anda. Tuliskan mengenai:

1) Apa yang anda tahu tentang InfoMalaya dot com? Tuliskan tentang pengalaman anda sebagai para pembaca di Infomalaya.

2) Apa yang anda inginkan di dalam InfoMalaya dot com? Infomalaya memang tiada pengkhususan dalam bidang-bidang tertentu.

3) Apa yang anda suka, dan apa yang anda tak suka pada InfoMalaya dot com. Kritiklah sejujur mungkin, dan jangan lupa berikan cadangan untuk kami memperbaiki kekurangan kami.

4) [Apa-apa sahaja yang anda rasa nak tulis]

Hadiah yang ditawarkan ialah, pengiklanan percuma di InfoMalaya dot com selama sebulan. Banner bersaiz 125 pixel x 125 pixel yang dipautkan ke blog anda akan diletakkan di bahagian paling atas sekali (di atas header) sebagai penghargaan dari pihak infomalaya. Dan bukan senang nak letak iklan di laman yang mempunyai hits yang tinggi, ini peluang anda.

Tarikh tutup penyertaan ialah pada 31 Julai 2009 jam 11.59 malam. Kepada mereka yang telah menulis di blog masing-masing, sila maklumkan di infomalaya. Jangan lupa untuk menyiapkan sekali banner 125×125 piksel blog anda. Buat lawa-lawa. Kalau boleh takmau yang ada animated GIF atau PNG. Gambar pegun dah cukup.

LINK

chess

Aku ni boleh dikatakan antara orang yang ketagih untuk bermain catur, sebelum ini aku bermain Gameknot, masa dulu percuma. Sekarang perlu bayar pula untuk bermain, jadi aku berhenti main catur kat situ.

Seminggu lepas, aku ada masuk satu pertandingan catur yang dianjurkan oleh Kedutaan Malaysia Kaherah, sempena Festival Asean. Ramai juga peserta yang ambil bahagian, rasanya dalam 20 orang lebih.

Berlangsung selama 3 hari, yang aku pergi cuma 2 hari. Sebab kalah haha.. Keputusan aku masa kat sana, Menang 3, kalah 2, seri 1. Pertama aku kalah dengan kawan aku sendiri, satu pasukan. Ini kerana ia dikira permainan individu. Kedua aku kalah dengan pemain dari indonesia, dia memang berbisa. Tunggu tahun depan kita bertemu semula.  Manakala aku seri dengan En. Zainuddin, Timbalan Pengarah JPMK (Jabatan Penuntut Malaysia Kaherah). Dia main juga. Aku seri pun sebab azan Jumaat, dia yang minta seri. Aku masih ingat kata-kata dia masa main dengan aku 😀 :

Otak tua tak larat nak fikir dah nih..

Banyak juga kelemahan pihak penganjur berkaitan sistem pengurusan pertandingan catur ini. Tapi, apa boleh buat, mungkin ada sedikit masalah dari mereka. Harap lepas ni lebih bagus. Lepas main, turun makan, ada bazar kat situ. Macam-macam masakan ada..

Kepada sesiapa yang nak bermain catur dengan aku, boleh hubungi. Apa itu catur? catur adalah chess, chess adalah catur 😀 .

LINK

Lamanya tak kemaskini blog, sampai terlupa aku menyertai pertandingan mencipta logo untuk forum sembang komputer . Nah, tengok punya tengok dah mengundi rupanya logo-logo yang ditandingkan. Sebanyak 10 daripada 52 logo layak untuk diundi, setelah ditapis oleh Saudara Khairul, pemilik Sembangkomputer.com.

Aku design logo ni pada hari Ahad, 14 September 2008, jam 6 pagi kot siap, selepas solat subuh. Sekejap saja design logo ni, aku buat seringkas mungkin. Nampaknya, kerana terlampau ringkas juga orang tak nampak logo aku, haha.. padan.. simple sangat.

Dah tak menang rupanya logo aku. Berada di tangga kedua terakhir statistik ketika artikel ini ditulis. Tapi bukanlah nak sangat hadiah tu (sedih tak menang ni), hanya sekadar menceriakan suasana dan menjalin ukhwah sesama blogger. Tahniah! kepada yang menang..

Ni la sikit penerangan logo yang aku cipta tu :

* warna hijau itu hanya contoh, warna boleh diubah mengikut kesesuaian tema.

p/s : masa untuk study.. doakan aku berjaya..