Hi, welcome to ahmadrushdi.com, love simple and clean design
I create beautiful website and design good graphic

LINK

Seperti yang dijanjikan pada entri Tema Blog Baru 2011, aku keluarkan tema versi percuma yang diberi nama Shoruha Green. Sebenarnya aku demam selama 4 hari. Study pun tidak selama 4 hari tersebut. Buka mata saja, rasa macam hendak tercabut biji mata. Dasyat. Tidur pun tidak cukup, seolah-olah ada sesuatu yang menganggu waktu tidur. Sekarang alhamdulillah, aku agak sihat, sudah boleh membaca dan keluar berjalan-jalan.

Berbalik kepada tajuk, aku dengan murah hatinya, ceewah. Aku memberikan secara percuma tema wordpress kepada pengguna wordpress selfhost.

Arkib ringkas

Beberapa kelemahan pada tema ini, antaranya :

Banyak pula kelemahan, anda carilah lagi. Silalah kritik la selagi anda mampu.

Manakala kelebihan tema ini pula

Ok, selamat untuk muat turun, dan selamat mencuba free wordpress theme – Shoruha Green ini. Valid XHTML dan CSS Level 3.

Download Now!

*Update – Tema ini adalah percuma sepanjang hayat. Buatlah apa yang anda inginkan pada tema ini. Harap ianya berguna. Support hanya melalui emel. Cepat atau lambat, itu sahaja. haha.

LINK

Setelah sekian lama aku tidak mengubah tema blog ini, pada hari ini aku telah mengubah kepada lebih ringkas. Tanpa sidebar.

Tema 2011

Tema 2011 - klik untuk lebih jelas

Sebenarnya aku telah lama siapkan tema ini, hanya belum digunakan. Tema ini hanya molek ditenung menggunakan Google Chrome, Safari dan Mozilla 4 Beta. Menyokong wordpress 3.0, sesuai untuk photoblog, liveblog dan sebagainya. Oh ya, yang berwarna oren sebelah kiri itu adalah entri untuk kategori asides.

Mungkin aku akan keluarkan versi percuma, atas permintaan Aman Firdaus sempena tahun baru 2011 ini. Harap penulis blog lain boleh menerima tema yang tidak seberapa ini, akan dikeluarkan beberapa hari lagi.

LINK
Monorial

Monorial - When Mono meets Arial

What is Monorial?

Monorial is an opensource XHTML/CSS template. It is 100% designed using Arial, with a mono colour scheme. You can download it for free at Google’s Code page.

I just converted Monorial XHTML/CSS into wordpress theme. Made on Mozilla Firefox, i don’t care about any other web browser. 😀 Actually not, all web browser work fine, except Internet Explorer (IE) and Opera that can’t render  radius CSS that come from original XHTML/CSS. But, for advanced user – you can easily replace -moz-border-radius: 2px; with just border-radius: 2px; in folder /css/style.css . That’s All.

Special in Monorial wordpress theme :

View Demo and download (48kb) Monorial wordpress theme.

[Update – Fixed] :

Please don’t forget to submit some feedback, thank you.

LINK

Aku ada menulis sedikit tutorial untuk menggunakan Font Face dalam CSS untuk tema wordpress di infomalaya. Semoga ianya berguna.

LINK

Haish.. tak puas hatilah pakai theme free ni. Kod entah apa-apa. Ingat nak design semula. Ini pasal SEO la ni, hehe 😀

Nak buat bentuk macam mana ya? simple dah la. Janji orang mudah nak baca apa yang ada kat sini, orang mudah nak cari apa yang ada kat sini dan orang mudah sampai ke sini.

Yey! jom kita mulakan. Offline..