Malaysia's Covid-19 Update

3483
Confirmed
57
Deaths
915
Recovered

Month: April 2009

Apakah Punca Selesema Babi?

Wabak selesema babi yang dikesan di Mexico dan A.S. baru-baru ini sedang merebak ke seluruh dunia. Punca kejadian masih belum diketahui, namun ini merupakan virus yang merebak melalui manusia, menurut Jurucakap Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO). Semua kes selesema babi ini didapati merebak antara manusia. Virus dalam daging babi atau daging binatang yang lain boleh dibunuh …

Apakah Punca Selesema Babi? Read More »

Domain Dan Hosting

Sejak akhir-akhir ini ramai juga yang bertanya kepada aku tentang domain dan hosting. Ketika bersembang ditanya, domain dengan hosting tu apadia? dan juga yang menghantar emel – nampak lebih formal seperti, apakah itu domain dan hosting atau apakah yang dimaksudkan oleh domain dan hosting. Tersengih aku sendirian, aku juga seperti itu sebelum mengenali dunia internet …

Domain Dan Hosting Read More »

Aku dan Permainan Catur

Aku ni boleh dikatakan antara orang yang ketagih untuk bermain catur, sebelum ini aku bermain Gameknot, masa dulu percuma. Sekarang perlu bayar pula untuk bermain, jadi aku berhenti main catur kat situ. Seminggu lepas, aku ada masuk satu pertandingan catur yang dianjurkan oleh Kedutaan Malaysia Kaherah, sempena Festival Asean. Ramai juga peserta yang ambil bahagian, …

Aku dan Permainan Catur Read More »

For Dummies

Posted by mobile phone: Teringat pada suatu hari, aku keluar berjalan seorang diri. Pergi ke kedai buku. Setelah sampai aku pun belek dibahagian buku-buku komputer. Apa yang aku nampak, banyak sangat buku yang selama ini hanya tengok dalam internet, for dummies. Cadang nak beli, bahasa arab la pula. Susah nak faham bahasa komputer ni. Ingat …

For Dummies Read More »

Aku Rindukan Mereka

Sambil menunggu sesuatu selesai untuk dimuatnaikan, aku nak menulis pula. Jom mari kita mulakan. Pertama sekali aku memang rindukan Ayah dan Ibu aku.  Juga adik beradik aku yang lain, tidak lupa kepada anak saudara aku semua yang ganas, huh! depa taktau paksu dia dulu lagi ganaih. Malas nak menulis, tengok gambar dulu lah. Ramainya, ada …

Aku Rindukan Mereka Read More »