Diari

Alangkah Seronok

Bat dah balik kampung, balik kempen agaknya. Si babat ni sokong mana? Seronoknya kalau boleh balik kampung, hehe. Saya masih disini, teruskan disini. Saya juga perlu siapkan beberapa tugasan dengan kadar segera. Puasa pun dah dekat, tidak sabar rasanya hendak berpuasa. Kemeriahan sudah terasa disini, kurma, kismis, mis-mis dan lain-lain sudah mula berlambak di kedai-kedai …

Alangkah Seronok Read More »

Itu Dulu!

Terasa seronok dan gembira apabila membaca kembali tulisan blog masa mula-mula menulis dulu. Penulisan yang tidak tersusun, tergelak dan tersengih sendiri pula. Saya cuba update database wordpress tahun 2004. Semua masih ada, lengkap. Niat dihati nak masukkan kembali ke blog ini. Tapi, bila mula membaca kembali semua itu, terasa tak perlu untuk dimuatkan disini, catatan …

Itu Dulu! Read More »

Lelaki Misteri

Suasana malam yang masih panas beransur-ansur sejuk di Bandar Ramses, Kaherah. Saya masih menunggu Mohammad Asri, atau panggilan popular beliau ‘Wahab’. Wahab berjanji ingin bertemu saya di hadapan Masjid Ramses dalam lebih kurang 30 minit lagi. Saya menunggu dengan berdiri menggalas beg penuh dengan baju untuk bermalam. Saya menunggu lebih dari 2 jam. Mungkin ada …

Lelaki Misteri Read More »

Li-Tilwu error?

“Error-error”.. itulah ungkapan yang terbit dari mulut saya setelah muat naik wordpress theme buatan sendiri ni ke hosting. Masa edit dikomputer (localhost) ok saja, Apa sudah terjadi? Mungkin terlampau banyak code-code merapu dimasukkan.. haha, jadi, terpaksalah buang semua itu. Tinggallah seperti biasa. Akan dinaik taraf semula theme ni.

Hello world And Li-Tilwu!

Assalamualaikum, salam sejahtera. Kini muncul satu blog baru bernama Ahmad Rushdi Dot Com. Satu blog yang diambil dari nama asal penulis. Domain ahmadrushdi.com ini muncul setelah muncul domain mohdhuzairy.com dan amanfirdaus.com. Jika anda perasan ketiga-tiga domain ini mempunyai persamaan 11 konsonan huruf. Kebetulan? Jika ada lagi yang sama seperti ini, mari kita wujudkan family! 😀 …

Hello world And Li-Tilwu! Read More »