Malaysia's Covid-19 Update

3793
Confirmed
62
Deaths
1241
Recovered

wordpress

WordPress Footer Widget

Rasanya sudah lama menggunakan tema ringkas ni. Ingin menambah sedikit dibahagian footer. 🙂 * ada orang komplen, tema blog ni ringkas sangat, tak tahu nak klik mana.. (ada juga gitu eh) haha..

Free WordPress Theme – Shoruha Green

Seperti yang dijanjikan pada entri Tema Blog Baru 2011, aku keluarkan tema versi percuma yang diberi nama Shoruha Green. Sebenarnya aku demam selama 4 hari. Study pun tidak selama 4 hari tersebut. Buka mata saja, rasa macam hendak tercabut biji mata. Dasyat. Tidur pun tidak cukup, seolah-olah ada sesuatu yang menganggu waktu tidur. Sekarang alhamdulillah, …

Free WordPress Theme – Shoruha Green Read More »

Tema Blog Baru 2011

Setelah sekian lama aku tidak mengubah tema blog ini, pada hari ini aku telah mengubah kepada lebih ringkas. Tanpa sidebar. Sebenarnya aku telah lama siapkan tema ini, hanya belum digunakan. Tema ini hanya molek ditenung menggunakan Google Chrome, Safari dan Mozilla 4 Beta. Menyokong wordpress 3.0, sesuai untuk photoblog, liveblog dan sebagainya. Oh ya, yang …

Tema Blog Baru 2011 Read More »

Monorial – Free WordPress Theme

What is Monorial? Monorial is an opensource XHTML/CSS template. It is 100% designed using Arial, with a mono colour scheme. You can download it for free at Google’s Code page. I just converted Monorial XHTML/CSS into wordpress theme. Made on Mozilla Firefox, i don’t care about any other web browser. 😀 Actually not, all web browser …

Monorial – Free WordPress Theme Read More »

Top 18 Sites On The Web

Lets see latest Top 17 Sites On The Web on 14 May 2010 : 1. Google.com Enables users to search the Web, Usenet, and images. Features include PageRank, caching and translation of results, and an option to find similar pages. The company’s focus is developing search technology. Top Queries from Search Traffic : gmail, google, …

Top 18 Sites On The Web Read More »

Tips Untuk Pengguna Shared Hosting

Blog Mohd Isa, sahabat internet aku telah disuspend tanpa sebab munasabah, katanya. Sebab apa itu aku tidak tahu. Aku turut bersimpati kerana segala fail-fail masih belum dapat diakses. Disebabkan aku juga pernah mengalami masalah begini pada awal penglibatan aku dalam dunia internet, aku rasa ingin membantu sahabat-sahabat lain. Antara masalah yang pernah terjadi, domain tidak …

Tips Untuk Pengguna Shared Hosting Read More »

Meringkaskan Paparan Mybloglog Widget

Assalamualaikum, salam sejahtera semua! Harap kalian semua sihat selalu. Seorang hamba Allah, telah mengirimkan emel bertanyakan tentang bagaimana hendak menghilangkan header dan footer pada paparan Mybloglog, dan nampak kemas tersusun seperti yang ada pada blog aku satu ketika dulu. Aku lakukan ini kerana memang suka blog yang ringkas dan kemas, juga memudahkan pengunjung membaca. Baik, …

Meringkaskan Paparan Mybloglog Widget Read More »