Install Joomla Menggunakan Xampp Pada Windows

Muka Depan
Paparan Muka Hadapan

Sebelum ini aku ada menulis berkaitan 4 Perkara Membina Laman Komuniti Dengan Joomla! di Infomalaya. Aku teringin mengembangkan penggunaan Joomla. Aku membuat fail PDF ini kerana ramai yang bertanya bagaimana mahu menggunakan Joomla. Aku sempat siapkan permulaan cara untuk install joomla menggunakan Xampp pada Windows. Lihat Cara install Joomla menggunakan Xampp pada Windows atau download terus ke komputer anda.

Kelebihan fail PDF yang aku buat pada kali ini :

  1. Pengisian ringkas dan padat, sedap mata memandang 🙂 .
  2. Mudah difahami semua peringkat umur.
  3. Gambar setiap langkah dengan paparan penuh.
  4. Paparan resolusi tinggi dan jelas.
  5. Zoom sehingga 400%.
  6. Disediakan secara percuma.

Harap kepada pengguna melontarkan pandangan dan kritikan berkenaan fail PDF ini. Harap dapat membantu bagi melengkapkan sebarang kekurangan dan apa yang perlu ditambah untuk memudahkan orang ramai memahami berkenaan pembangunan web. Ini merupakan fail PDF pertama yang dikeluarkan oleh aku.InsyaAllah, ada beberapa lagi fail PDF akan dikeluarkan, saya perlukan sokongan anda.

Terima kasih.

19 thoughts on “Install Joomla Menggunakan Xampp Pada Windows”

  1. sangat bagus PDF ni. tapi ni install guna xammpp kan. aku guna appserv. tak penah guna lak xampp ni.

    pasni boleh la buat kursus pasal ni.. boleh jalan ni.. kita wat berbayar? amacam? boleh cari duit sikit.. hehe..
    .-= anasxz´s last blog ..Hidup semudah itu =-.

    1. hehe.. guna la xampp, mudah dan cepat.
      Kursus? haha. seganlah. Berbayar tu mungkin dak lagi kot, design kena mantap kalo nak orang beli. haha..

  2. Fakeh Khalifah Saka

    KAJIAN SEMASA MENGENAI PERKEMBANGAN WAHABBI DI MALAYSIA, sila google tajuk-tajuk seperti di bawah ini:-

    (a) Jaringan Wahabbi Sdn Bhd
    (b) Jom Kenali Dr Maza & Co
    (c) Ahlul Bait Yang Dicerca
    (d) Tok Ayah Zid Kedai Lalat
    (e) Kuasa Tiang Kepada Cita-cita
    (f) 40 Mutiara Hikmat Serambi Mekah

    1. Saya edit komen saudara. Ada perkara yang menyentuh Aqidah. Minta jangan sebarkan perkara yang menyalahi Aqidah Ahli Sunnah.

    1. template joomla rasanya lebih mudah berbanding wordpress. Sebab hanya menggunakan 1 page index.php hehe.. belajar la.

  3. Salam,wa bagus toturiol setup dalam localhost,bro boleh tak buat toturial mcm mana nak upload joomla dari localhost ke live server? :).

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.