Rakan Blogger Lenyap

Setelah siap setup blog baru ini, aku mula jalan-jalan menuju blog rakan-rakan lama. Baru sedar, sudah bertahun lamanya. Ramai rakan blogger sudah tidak aktif. Domain blog mereka pun sudah tidak aktif. Sedih. Sukar juga nak cari rakan blogger ni tau!.

Kembali Ke Arena Blog

Sejak kehadiran laman social facebook, aku jarang menulis di blog. Namun, disebabkan sudah naik jemu, ditambah masalah privasi, aku kuatkan diri untuk menulis. Kekok, tiada idea, seolah-olah ia menghalang niat. 😀 Tidak mengapa, mari kita cuba. Sehari dapat menulis 100 sehingga 300 perkataan pun ok juga dari tiada langsung. Bagaimana aku boleh menulis blog satu …

Kembali Ke Arena Blog Read More »

Scammer dari Wakil Celcom

Dah mula banyak menerima panggilan dari nombor yang tidak dikenali dan SMS. Semuanya berkaitan tunggakan bil Celcom, siap dengan nombor ID akaun celcom, tepat pula tu. Sahih Celcom jual data peribadi pengguna ni, kalau saja-saja nak dapat memang susah sebab data dilindungi. Assalamualaikum En, saya dari syarikat potpetpotpet, wakil Celcom. Encik ada tunggakan bil celcom …

Scammer dari Wakil Celcom Read More »

Sublime Text Baru

Baru update Sublime Text, rasa sudah lama tidak update dalam Ubuntu ni. Untuk yang tidak tahu apa itu Sublime Text, ia merupakan software untuk menulis / edit kod atau teks. Sangat berguna untuk programmer. Sebelum ini ada juga cuba untuk tukar kepada kod editor yang percuma, yang mana konsepnya lebih kurang sama, iaitu Atom. Tetapi …

Sublime Text Baru Read More »

Kehilangan Pengkalan Data

Sedih sebab kehilangan pengkalan data blog, sebab pindah hosting dulu lupa nak simpan. Nasib baik ada yang lama, tapi 2013 punya. Janji ada. Rindu Mesir, kongsi gambar satu!