Running Ubuntu On USB Flash Drive

*Update – Aku terpaksa menggunakan flash drive 3 hari lagi. Disebabkan harddisk aku perlu dihantar ke wakil kilang. yey! dapat harddisk baru nanti. haha.

10 thoughts on “Running Ubuntu On USB Flash Drive”

  1. pakai je banyak2 os. mase on pc tu, pilih je nak mane. format selalu, jadi mcmni la.hah!

    aku pun selalu format bila, “hurm.banyaknye plugn aku dah install. mane satu yea tak pakai!” senang citer, aku format. roflt!

    1. haha.. roflt!

      sebab ada warranty la berani format2, try itu ini. haha..
      Kalo xda, tak berani la sikit, melayang duit karang nak beli baru..

    2. betul2. pakai 2 os, tapi kadang2 rasa mcm frust gak. hahahaha. aku guna w7 dgn fedora, dulu ubuntu dan w7.

      tapi aku rasa kalu guna os dalam flash drive mcm tak best je.

  2. bro ni gambar ke video? asal kosong jerk? mesti video ni, kalau video memang tak dapat dilihatlah jawabnya. lan unimap ni block video la plak.

    hard disk jaga la elok2 pun, lama2 rosak juga..sebelum abis warranty baik rosakkan. haha, boleh dapat baru nnt. 🙂

    1. video kat atas tu, youtube. haha… kesian eh, kena block je memanjang.

      Baru dapat Harddisk baru ni, berkilat dan sihat lagi..

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.