wordpress

Top 18 Sites On The Web

Lets see latest Top 17 Sites On The Web on 14 May 2010 : 1. Google.com Enables users to search the Web, Usenet, and images. Features include PageRank, caching and translation of results, and an option to find similar pages. The company’s focus is developing search technology. Top Queries from Search Traffic : gmail, google, …

Top 18 Sites On The Web Read More »

Menulis Bahasa Arab Dalam WordPress Versi Inggeris

Seorang pengunjung blog ini bertanyakan, bagaimana hendak menulis bahasa arab pada wordpress (selfhost). Sebelum ini aku ada menulis tentang perkara ini di Infomalaya. Mungkin beliau tidak menjumpainya. Aku cuba membalas emel beliau, namun gagal (Delivery to the following recipient failed permanently : emel@dia.com) harap beliau membaca artikel ini.

Meringkaskan Paparan Mybloglog Widget

Assalamualaikum, salam sejahtera semua! Harap kalian semua sihat selalu. Seorang hamba Allah, telah mengirimkan emel bertanyakan tentang bagaimana hendak menghilangkan header dan footer pada paparan Mybloglog, dan nampak kemas tersusun seperti yang ada pada blog aku satu ketika dulu. Aku lakukan ini kerana memang suka blog yang ringkas dan kemas, juga memudahkan pengunjung membaca. Baik, …

Meringkaskan Paparan Mybloglog Widget Read More »

Cubaan Untuk Enjin Carian

Setelah lama aku tidak ambil kisah pasal SEO (search engine optimization) untuk blog aku ini. Beberapa minggu sebelum ini aku telah cuba untuk mengubah sedikit demi sedikit setelah jumlah kunjungan semakin berkurang. Sekarang aku cuba untuk menggunakan default setting yang ada pada wordpress, sedikit jampi untuk kod theme/tema wordpress yang digunakan, dan akhir sekali mungkin …

Cubaan Untuk Enjin Carian Read More »

Ini blog aku

Oh, Masjid Al-Haram, aku ingin ke sana. Lama juga rupanya aku tak kemaskini blog ini. Ini blog aku, aku patut kemaskini la kan. Baik, aku juga rindu menulis. Nak menulis la ni. Ish, apa yang aku merepek sekarang ni. Baiklah, serius ni. Hampir sebulan aku tidak menulis ni sebenarnya ada sebab tertentu. Itu korang semua …

Ini blog aku Read More »

Itu Dulu!

Terasa seronok dan gembira apabila membaca kembali tulisan blog masa mula-mula menulis dulu. Penulisan yang tidak tersusun, tergelak dan tersengih sendiri pula. Saya cuba update database wordpress tahun 2004. Semua masih ada, lengkap. Niat dihati nak masukkan kembali ke blog ini. Tapi, bila mula membaca kembali semua itu, terasa tak perlu untuk dimuatkan disini, catatan …

Itu Dulu! Read More »

Hello world And Li-Tilwu!

Assalamualaikum, salam sejahtera. Kini muncul satu blog baru bernama Ahmad Rushdi Dot Com. Satu blog yang diambil dari nama asal penulis. Domain ahmadrushdi.com ini muncul setelah muncul domain mohdhuzairy.com dan amanfirdaus.com. Jika anda perasan ketiga-tiga domain ini mempunyai persamaan 11 konsonan huruf. Kebetulan? Jika ada lagi yang sama seperti ini, mari kita wujudkan family! 😀 …

Hello world And Li-Tilwu! Read More »