Malaysia's Covid-19 Update

4119
Confirmed
65
Deaths
1487
Recovered

wordpress theme

Free WordPress Theme – Shoruha Green

Seperti yang dijanjikan pada entri Tema Blog Baru 2011, aku keluarkan tema versi percuma yang diberi nama Shoruha Green. Sebenarnya aku demam selama 4 hari. Study pun tidak selama 4 hari tersebut. Buka mata saja, rasa macam hendak tercabut biji mata. Dasyat. Tidur pun tidak cukup, seolah-olah ada sesuatu yang menganggu waktu tidur. Sekarang alhamdulillah, …

Free WordPress Theme – Shoruha Green Read More »

Tema Blog Baru 2011

Setelah sekian lama aku tidak mengubah tema blog ini, pada hari ini aku telah mengubah kepada lebih ringkas. Tanpa sidebar. Sebenarnya aku telah lama siapkan tema ini, hanya belum digunakan. Tema ini hanya molek ditenung menggunakan Google Chrome, Safari dan Mozilla 4 Beta. Menyokong wordpress 3.0, sesuai untuk photoblog, liveblog dan sebagainya. Oh ya, yang …

Tema Blog Baru 2011 Read More »

Monorial – Free WordPress Theme

What is Monorial? Monorial is an opensource XHTML/CSS template. It is 100% designed using Arial, with a mono colour scheme. You can download it for free at Google’s Code page. I just converted Monorial XHTML/CSS into wordpress theme. Made on Mozilla Firefox, i don’t care about any other web browser. 😀 Actually not, all web browser …

Monorial – Free WordPress Theme Read More »

How To Use Font-face in CSS3

Aku ada menulis sedikit tutorial untuk menggunakan Font Face dalam CSS untuk tema wordpress di infomalaya. Semoga ianya berguna.

Design Semula

Haish.. tak puas hatilah pakai theme free ni. Kod entah apa-apa. Ingat nak design semula. Ini pasal SEO la ni, hehe 😀 Nak buat bentuk macam mana ya? simple dah la. Janji orang mudah nak baca apa yang ada kat sini, orang mudah nak cari apa yang ada kat sini dan orang mudah sampai ke …

Design Semula Read More »