Malaysia's Covid-19 Update

3483
Confirmed
57
Deaths
915
Recovered

Month: August 2010

Running Ubuntu On USB Flash Drive

*Update – Aku terpaksa menggunakan flash drive 3 hari lagi. Disebabkan harddisk aku perlu dihantar ke wakil kilang. yey! dapat harddisk baru nanti. haha.

Liga Bola di Bulan Ramadhan

Huh, gila ah arab ni. Bulan puasa masa untuk buat liga. Memang respek la boleh main 30 minit. Aku layan juga tengok sementara tunggu waktu berbuka. hehe

Tutorial Fotografi

Haha.. Tengah tengok tutorial photography. Lawak la pula En. Suhaimi ni. Teringin nak beli kamera pula dah.

Pertandingan Soccer?

Sementara menunggu waktu berbuka puasa, naik ke atas sebentar. haha.. siapa punya kerja ni, soccer sebelah 3 atas bumbung..

Bermulanya Live Blog

Aku mencuba live blog, mulanya mahu guna flickr, tapi akaun percuma. Nak upgrade pro pun kewangan masih tidak stabil. hehe.. jadi, host gambar di hosting sendiri.

Gambar Kilat

Originally uploaded by arynet. Pertama kali aku ambil gambar kilat guna telefon bimbit. hehe.

Kelebihan Puasa Ramadhan dan Hidup Seorang Blogger

Jom baca artikel lama aku, keistimewaan bulan ramadhan. Kelebihan puasa ramadhan belum sempat untuk ditulis. Sepanjang bulan ramadhan ini, tentu ramai penulis blog kerap kemaskini blog mereka selepas tarawih dan ketika bangun sahur. Itulah lumrah hidup seorang blogger muslim sepanjang ramadhan. hehe.